Belevingsbos

Belevingsbos

Vlak naast het toegangspad wordt op de voormalige maïsakker een romantisch vormgegeven voedselbos aangelegd van ongeveer 1 ha. Dit deel van het voedselbos zal gaan bestaan uit een natuurlijk ogende begroeiing van heel veel verschillende eetbare planten, en is vooral bedoeld om het voedselbos te beleven en te ervaren. Hier zullen in de toekomst bijvoorbeeld plukwandelingen en workshops georganiseerd kunnen worden. Ook is op dit stuk van het terrein een grote poel aangelegd om de biodiversiteit te ondersteunen.

In de winter van 2022/2023 zijn we gestart met de aanplant van dit deel van het voedselbos. In de winter van 2023/2024 planten we de rest van de bomen en struiken aan, de vaste planten in de kruidlaag volgen in latere jaren.

In dit deel van het voedselbos zal de natuur zoveel mogelijk zijn gang mogen gaan, zodat een gevarieerd en biodivers ecosysteem ontstaat. We zullen alleen de graspaden maaien zodat er doorheen gewandeld kan worden.

De totale aanplantlijst voor het belevingsbos wordt steeds langer, om een indruk te geven volgt hieronder samenvatting van wat er tot nu toe allemaal is aangeplant:

Kastanje
Walnoot
Boomhazelaar
Hazelaar
Esdoorn
Berk
Linde
Wilg (div soorten)
Judasboom
Augurkenboom
Mahoniestruik
Erwtenstruik
Fazantenbes
Aarbeienboom
Laurier
Knoptaxus

Perzische slaapboom
Bijenboom
Hibiscus
Vlinderstruik
Fluweelboom
Fijnspar
Moerbei
Olijfwilg
Uiensoepboom
Szechuanpeper
Goijibes
Paarse framboos
Rode kruisbes
Jostabes
Anna Pawlonaboom
Gele kornoelje

Russische pruim
Amandel
Perzik
Pluot
Kerr appel
Nashi peer
Kweepeer
Mispel
Struikkers
Vogelkers
Sleedoorn
Appelbes
Krent
Duindoorn
Bamboe