Bomen te koop

In onze boomgaard staan een heleboel appelbomen die we gaan verkopen, zodat we de boomgaard langzamerhand kunnen omvormen naar voedselbos. Meer informatie over het aanbod staat hieronder. Heb je interesse? Stuur dan even een mailtje naar: verkoop@voedselboslingehout.nl

Appelbomen te koop

De boomgaard op het voedselbos terrein gaan we omvormen naar voedselbos. Dat betekent dat we in het najaar veel appelbomen gaan uitgraven en verkopen, zodat er plek ontstaat voor notenbomen en ander fruit.

Deze appelbomen kun je kopen in de periode november 2022 t/m februari 2023. Ook verkopen we “voedselbos” pakketten waarmee je een mini voedselbos in je eigen tuin kunt aanleggen. Meer uitleg staat hieronder. Voor afname van grotere aantallen kunnen we een kortingsprijs afspreken.

Losse verkoop bomen

Appel Elstar (handappel)2 jaar20 euro
Appel Kerr (rode snackappel)3 jaar20 euro
Appel Elstar (handappel)6 jaar40 euro
Appel Goudreinet (moesappel)8 jaar60 euro
Appel Jonagold (handappel)12 jaar60 euro

UITVERKOCHT – Pakket Voedselbosje basic – 10 tot 12 m2 – 120 euro

1 appelboom Elstar 2 jaar / Kerr 3 jaar1 zwarte bes
2 rode bes1 witte bes
1 kruisbes1 taybes (tayberry)
3 frambozen (geel)3 frambozen (rood)
1 olijfwilgklaverzaad als bodembedekker

UITVERKOCHT – Pakket Voedselbosje luxe – 12 tot 15 m2 – 160 euro

2 appelbomen Elstar 2 jaar / Kerr 3 jaar2 rode bes
2 kruisbes2 honingbes
2 duindoorn2 kiwibes
1 appelbes1 hazelaar
1 olijfwilgklaverzaad als bodembedekker

UITVERKOCHT – Pakket Vogel & Vlinderbosje – 10 tot 12 m2 – 80 euro

1 appelboom Elstar 2 jaar / Kerr 3 jaar1 rode kornoelje
1 gele kornoelje2 liguster
3 rozebottel1 hibiscus
1 gelderse roos1 vlinderstruik
2 kardinaalsmutsklaverzaad als bodembedekker

Toelichting

  • In veel gemeenten kan je subsidie krijgen voor aanleg van een voedselbosje, of voor het vervangen van tegels door groen. Bijvoorbeeld zoals hier bij de gemeente West Betuwe.
  • De appelbomen komen vanaf november beschikbaar uit onze boomgaard. De overige fruitstruiken komen van een kwekerij waar wij zelf ook van afnemen voor het voedselbos.
  • Tegen meerprijs kun je in de pakketten andere soorten/leeftijd bomen opnemen. Zie tabelletje met prijzen bovenaan deze pagina. De vermelde leeftijden zijn berekend vanaf het plantjaar in de boomgaard.
  • Bij interesse graag naam, emailadres en telefoonnummer  op de lijst vermelden en wij nemen contact op over exacte levertijd en transport.
  • Alle prijzen zijn exclusief 9% btw. De prijzen zijn op basis van zelf afhalen op vrijdagochtend of zaterdagochtend, of een andere dag in overleg.
  • Wij regelen in principe geen transport. Indien echt gewenst kan dat in overleg, tegen 50 euro binnen gemeente West-Betuwe.

Iets meer info over zelfbestuiving & kruisbestuiving

Verschillende appelbomen hebben om goed vrucht te kunnen dragen andere appelbomen nodig voor de bestuiving. Van onze appelboomsoorten zijn de Elstar en de Jonagold in staat zichzelf te bestuiven. De Goudreinet is niet zelf bestuivend maar die kan wel door de Delbare/Delcorf en de Kerr appelboompjes bestoven worden. Ook sierappels zijn door hun lange bloeitijd goede bestuivers.

Als bij u in de buurt ( 100 m) een boomgaard is of andere appelbomen staan is de kans groot dat uw appelboom hierdoor ook wel bestoven wordt. Kruisbestuiving is altijd beter dan zelfbestuiving, het geeft vaak betere en meerdere vruchten.