Bomen te koop

In onze boomgaard staan een heleboel appelbomen die we gaan verkopen, zodat we de boomgaard langzamerhand kunnen omvormen naar voedselbos. Meer informatie over het aanbod staat hieronder. Heb je interesse? Stuur dan even een mailtje naar: verkoop@voedselboslingehout.nl

Appelbomen te koop

De boomgaard op het voedselbos terrein gaan we omvormen naar voedselbos. Dat betekent dat we in het najaar veel appelbomen gaan uitgraven en verkopen, zodat er plek ontstaat voor notenbomen en ander fruit.

Deze appelbomen kun je kopen in de periode november t/m maart. De rest van het jaar verkopen we alleen de kleine appelbomen in kuip.

Meer uitleg staat hieronder. Voor afname van grotere aantallen kunnen we een kortingsprijs afspreken.

Losse verkoop bomen

Soort appelboomLeeftijdWortelgoed
(nov t/m maart)
In kuip
Appel Elstar (handappel)2 jaar20 euro30 euro
Appel Kerr (rode snackappel)3 jaar20 euro30 euro
Appel Elstar (handappel)6 jaar40 euro
Appel Goudreinet (moesappel)8 jaar60 euro
Appel Jonagold (handappel)12 jaar60 euro

  • Bij interesse graag contact opnemen met verkoop@voedselboslingehout.nl
  • Alle prijzen zijn exclusief 9% btw. De prijzen zijn op basis van zelf afhalen, afhaalmoment in overleg.
  • Wij regelen in principe geen transport. Indien echt gewenst kan dat in overleg, tegen 50 euro binnen gemeente West-Betuwe.

Iets meer info over zelfbestuiving & kruisbestuiving

Verschillende appelbomen hebben om goed vrucht te kunnen dragen andere appelbomen nodig voor de bestuiving. Van onze appelboomsoorten zijn de Elstar en de Jonagold in staat zichzelf te bestuiven. De Goudreinet is niet zelf bestuivend maar die kan wel door de Delbare/Delcorf en de Kerr appelboompjes bestoven worden. Ook sierappels zijn door hun lange bloeitijd goede bestuivers.

Als bij u in de buurt ( 100 m) een boomgaard is of andere appelbomen staan is de kans groot dat uw appelboom hierdoor ook wel bestoven wordt. Kruisbestuiving is altijd beter dan zelfbestuiving, het geeft vaak betere en meerdere vruchten.