Bomen te koop

Bomen & (fruit)struiken te koop

De boomgaard op het voedselbos terrein gaan we omvormen naar voedselbos. Dat betekent dat we in het najaar veel appelbomen gaan uitgraven en verkopen, zodat er plek ontstaat voor notenbomen en ander fruit. Meer informatie over het aanbod en de verkoopdagen staat in het grijze blok hieronder. Heb je vragen? Stuur dan even een mailtje naar: verkoop@voedselboslingehout.nl.

Ook gaan we vanaf 1 november vaste planten en fruitstruiken in pot verkopen. Dit zijn bijvoorbeeld diverse bessen, bramen en frambozen, maar ook niet-eetbare soorten die goed zijn voor de biodiversiteit. Ons assortiment is te bekijken en te koop tijdens openingstijden van de landwinkel: woensdag 13-16 uur en zaterdag 10-13 uur, Tielerweg 56 C Geldermalsen.

Appelbomen te koop

Vanaf november gaan we weer bomen uit de boomgaard verkopen. Er zijn vaste afhaaldagen, namelijk op zaterdag 11 november, 25 november en 9 december van 9 tot 13 uur.

De prijzen zijn voor ter plekke betalen, op basis van zelf afhalen op één van de drie afhaaldagen. Indien gewenst kan een factuur met btw nagestuurd worden. Hieronder staat ons aanbod, de prijzen en een paar foto’s van de bomen.

Reserveren is alleen mogelijk voor de grote maten bomen die hieronder met * zijn aangegeven, voor de rest van het aanbod geldt “zolang de voorraad strekt”. Voor afname van grotere aantallen kunnen we een kortingsprijs afspreken.

Alle bomen worden met kale wortel geleverd en dienen zo snel mogelijk geplant of opgekuild te worden. Uitzondering zijn de Kerr bomen in kuip.

Adres voor afhalen van bomen: in onze boomgaard. Rijd hiervoor bij huisnr. Tielerweg 66 rechtdoor de boomgaard in.

Wij regelen in principe geen transport. Indien echt gewenst kan dat in overleg, tegen 50 euro binnen gemeente West-Betuwe.

Soort appelboomMaat
(stamomtrek
op 1m hoogte)
Prijs
Elstar (handappel)6-8 cm20 euro
Elstar (handappel)12-16 cm45 euro
Elstar (handappel)16-20 cm55 euro
* Elstar (handappel)20-30 cm125 euro
Goudreinet (moesappel)14-18 cm45 euro
Goudreinet (moesappel)18-20 cm55 euro
* Goudreinet (moesappel)30-35 cm150 euro
* Goudreinet (moesappel)40-45 cmprijs op aanvraag
* Delbare (vroege handappel)25-30 cm125 euro
Kerr (rode snackappel)8-12 cm25 euro
Kerr (rode snackappel)8-12 cm – IN KUIP40 euro
Hazelaarstruik 150-200 cm20 euro

Iets meer info over zelfbestuiving & kruisbestuiving

Verschillende appelbomen hebben om goed vrucht te kunnen dragen andere appelbomen nodig voor de bestuiving. Van onze appelboomsoorten zijn de Elstar en de Jonagold in staat zichzelf te bestuiven. De Goudreinet is niet zelf bestuivend maar die kan wel door de Delbare/Delcorf en de Kerr appelboompjes bestoven worden. Ook sierappels zijn door hun lange bloeitijd goede bestuivers.

Als bij u in de buurt ( 100 m) een boomgaard is of andere appelbomen staan is de kans groot dat uw appelboom hierdoor ook wel bestoven wordt. Kruisbestuiving is altijd beter dan zelfbestuiving, het geeft vaak betere en meerdere vruchten.