Even voorstellen: eigenaar landgoed

Rutger van Boetzelaar, eigenaar landgoed Groot Westerhout (2e van links in rode jas)

Rutger van Boetzelaer is één van de zeven eigenaren van Landgoed Groot Westerhout. Samen met zijn neven en nichten heeft hij besloten om Voedselbos Lingehout een plekje op het landgoed te geven. Rutger komt graag naar het landgoed om uit te rusten en te genieten van het landschap. Voor hem horen bomen hier ook bij! Ook ziet hij graag diversiteit van planten en dieren om zich heen. Het verhogen van biodiversiteit is sinds kort een doel voor het landgoed.

“Het voedselbos zal daar zeker bij helpen”, vertelt Rutger. “Het landgoed is al meer dan 100 jaar onderdeel van mijn familie. Het geheel is 60 hectare, waarvan het meeste appel- en perenboomgaard is. We hebben een monumentale boerderij die er sinds 1771 staat. Ik kom daar graag om te genieten van het landschap en het samenspel van alle soorten.”

“Het voedselbos draagt bij aan het verhogen van de biodiversiteit van het gehele landgoed”

Rutger van Boetzelaar – eigenaar landgoed Groot Westerhout

“Mijn familie vindt duurzaamheid belangrijk, ik waarschijnlijk het meest van hen”, knipoogt Rutger. “Het is voor ons ook belangrijk dat het landgoed wel echt voedsel blijft opbrengen. Daarom zijn we zo enthousiast over het voedselbos, daar komen beiden samen.”

De inrichting van het landgoed ziet Rutger niet snel veranderen. “Natuurlijk zullen de bomen en hagen groter worden! Ik verheug me op prachtige hoge bomen op het landgoed, zoals de eiken die mijn oma nog heeft geplant. De koers is uitgezet, ik hoop dat het schip die kant op blijft varen. Ik ben heel trots dat we een mooie toekomst krijgen op ons landgoed.”