Oogstdagen

Kom helpen oogsten!

Op ons terrein vind je ook een boomgaard van 3,5 hectare die we gaan omvormen naar voedselbos. In het augustus en september hebben we vrijwilligers nodig die het leuk vinden om te helpen met oogsten van de appels.

Kom je ons helpen?

Kom oogsten in ons voedselbos

Voedselbos Lingehout bestaat onder meer uit 3,5 hectare laagstam boomgaard die we geleidelijk omvormen naar een meerlaags voedselbos. Er staan ongeveer 7.000 appel- en perenbomen in de boomgaard. En daar komt heel veel fruit vanaf! In van eind augustus tot half oktober hebben we veel vrijwilligers nodig die het leuk vinden om de appels en peren te helpen plukken! Natuurlijk mag er dan een tasje mee voor thuis en je krijgt een waardebon voor 5 liter appelsap.

Daarnaast leggen we 2 hectare tuinderij aan, met groenten en kleinfruit. Hoeveel oogst we hiervan in 2022 kunnen verwachten is nog onzeker, maar ook in de tuinderij is genoeg werk te doen. Meer informatie over alle meewerkdagen vind je hier.

Aanmelden

Van half augustus tot begin oktober worden de appelplukdagen met vrijwilligers ingepland op vrijdagen en zaterdagen. We plukken in de ochtenden van 9.00 tot 12.30. Meld je je even aan via onderstaande link als je wilt komen helpen?

Je krijgt een waardebon voor 5 liter appelsap (1x per seizoen) en je mag natuurlijk een zak zelfgeplukte appels meenemen.
Voor koffie en thee wordt gezorgd. Denk aan kleding die vies mag worden, stevige schoenen, pet/zonnebrand en een flesje water.