Een machtig toetje, maar oh zo lekker…..
Recept van Sylvie de Lyon
Ingrediënten (voor 2 personen)
2 appels (van Voedselbos Lingehout)
handje rozijnen (geweld)
hazelnoten
bruine basterdsuiker
speculaas- en koekkruiden (of als je dat niet in huis hebt: kaneel, kardemom)
Voor de custard vla:
15gr custard poeder
15 gr suiker
300 ml (soja/haver)melk
Bereiding
Schil de appels, en haal het klokhuis er met een appelboor uit. Zet de appels in een passend ovenschaaltje (niet te ruim) en vul de appels met een mengsel van bijvoorbeeld rozijnen, noten, bruine basterdsuiker, speculaas- en koekkruiden. Bovenop een klontje boter, druk deze een beetje in de appel. Zet in een voorverwarmde oven, ongeveer 30 minuten op 200 graden.
Maak in de tussentijd de custard vla, volgens de aanwijzing op de verpakking. Giet de vla over de appels als deze gaar zijn en uit de oven komen. Geniet ervan!