Oogst kopen

Oogst kopen

Omdat 2022 ons ‘aanlegjaar’ is, duurt het nog even voordat het voedselbos oogst gaat opleveren. In de tussentijd is er al wél oogst uit onze biologische tuinderij. We kunnen de oogst op dit moment nog onvoldoende inschatten. Maar: op deze pagina houden we je op de hoogte van onze incidentele oogst!

Oogstwinkel en oogstpakketten


In 2022 is er incidenteel losse oogst in onze winkel. Vanaf 2023 gaan we werken met oogstpakketten. Verdere uitwerking volgt, maar voor nu zijn dit de uitgangspunten:

  • Deelnemers krijgen korting
  • We bieden de oogstpakketten 1-of 2-wekelijks aan
  • Er is keuze uit een klein pakket (1-2 personen, ongeveer) en een groot pakket (3-4 personen)
  • Overtollige oogst wordt verkocht in onze oogstwinkel, lokale winkels, tussenhandel en lokale verwerkers (catering, restaurants). We streven naar een afzet van de oogst binnen een straal van 10 kilometer

Let op: onze oogst is als eerste bestemd voor deelnemers aan Voedselbos Lingehout – voor hen rekenen we een lagere prijs. Natuurlijk kunnen óók niet-deelnemers oogst kopen (in de oogstwinkel of oogstpakketten), maar voor hen rekenen we een normaal winkeltarief.

Wat is er aan oogst?


Afhankelijk van het seizoen varieert de oogst op termijn uit het Voedselbos en de moestuin van diverse soorten fruit, noten, zaden en groenten tot wortels, knollen, paddenstoelen, eetbare bloemen & blad en honing. Verder kijken we of we een deel van de oogst uit de zomer en herfst kunnen verwerken en/of inmaken, zodat we dit ook in de winter kunnen aanbieden. Hieronder wat voorbeelden van toekomstige oogst in het oogstpakket door de seizoenen heen: