Roergebakken andijvie

Wil je eens wat anders dan andijviestamppot? Geef de andijvie een Aziatisch tintje!

Recept van Sylvie de Lyon

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 krop andijvie
1 kopje rijst
2 eieren
kerrie, peper, zout
mespuntje chilivlokken
1 knoflookteentje
scheutje sojasaus
1 eetlepel sesamzaadjes
(olijf)olie

Bereiding
Maak de andijvie schoon en snijd in reepjes. Kook de rijst volgens aanwijzing op de verpakking. Rooster de sesamzaadjes in een droge koekenpan en houd in een bakje apart tot gebruik. Kluts de eieren samen met de kerrie, peper en zout. Verhit wat olie in de koekenpan, voeg het eimengsel toe en bak tot omelet. Keer halverwege om. Verhit intussen in een andere pan een scheutje olie. Bak hierin de chilivlokken en een geperst knoflookteentje. Voeg de andijvie toe en roerbak alles even kort tot de andijvie wat geslonken is. Voeg een scheutje sojasaus toe en roer door. Om te serveren verdeel je de rijst over twee kommen, snijd de omelet in reepjes en voeg toe. Andijvie erbij en sprenkel de sesamzaadjes erover. Serveer er eventueel nog wat losse sojasaus in een apart kommetje bij.