Salade van bietjes en peer

Vers geoogste bietjes zijn ook prima rauw te eten. Bijvoorbeeld in deze salade. En het bietenblad? Daar kan je een lekker soepje van maken …

Recept van Sylvie de Lyon

Ingrediënten (voor 2 personen)
3 bietjes
1 handpeer
wat blaadjes sla
pompoenpitten (of andere zaden en/of noten)
50-100 g geitenkaas
1 eetlepel balsamicoazijn
2 eetlepels olijfolie
scheutje citroensap
beetje honing
peper, zout
basilicumblaadjes en/of bloemetjes

Bereiding
Maak een dressing van de balsamicoazijn, olijfolie, citroensap en honing en breng op smaak met peper en zout. Schil de bietjes en snij in hele dunne plakjes. Dit gaat het beste met een mandoline. Marineer de bietjes even in de dressing. Was de sla, snij de peer (met of zonder schil) in partjes en snij de geitenkaas in blokjes. Verdeel de sla over de borden, leg in het midden de plakjes biet. Voeg de partjes peer toe. Garneer met de pompoenpitten en basilicum en sprenkel de resterende dressing eroverheen.

Wil je van het bietenblad een soepje maken? Fruit een ui. Snij het bietenblad en een aardappel in stukjes en voeg toe. Bak even aan. Voeg vervolgens bouillon toe en kook tot de aardappel gaar is. Even de staafmixer erdoor en breng op smaak met peper en zout.