Winkel

Onze winkel

In onze winkel aan Tielerweg 56 C zijn groenten, noten en fruit te koop. Omdat we pas net begonnen zijn verkopen we dit jaar vooral groente uit de tuinderij, en appels uit de boomgaard. Ook verkopen we appelbomen van verschillende leeftijden.

In de maanden juli en augustus is de oogstwinkel open op alle donderdagochtenden van 9 tot 13 uur. Er kan met pin betaald worden.

Op andere dagen staat er langs de weg een onbemande kraam, waar je oogst kunt kopen (contant en via QR code).

Wat is er te koop in de winkel?

Als je op onze nieuwsbrief abonneert, krijg je aan het begin van de week het actuele aanbod van de winkel in je mailbox.

  • Juli: sla, andijvie, courgettes en bonen
  • Augustus: sla, andijvie, snijbiet, palmkool, boerenkool en (zelfpluk) appels
  • September: pompoenen, aardappels, diverse groenten en (zelfpluk) appels

Appelbomen te koop

De boomgaard op het voedselbos terrein gaan we omvormen naar voedselbos. Dat betekent dat we in het najaar veel appelbomen gaan uitgraven en verkopen, zodat er plek ontstaat voor notenbomen en ander fruit.

Deze appelbomen kun je kopen in de periode november 2022 t/m februari 2023. De bomen hebben verschillende leeftijden, en er zijn drie rassen: Elstar, Delbare en Jonagold. Prijzen zullen variëren van ongeveer 30 tot 80 euro per stuk. Voor grotere aantallen kunnen we korting rekenen.

Heb je interesse om deze bomen van ons over te nemen? Stuur dan even een mailtje naar: tuinderij@voedselboslingehout.nl

Kom kopen in ons voedselbos

Omdat 2022 ons ‘aanlegjaar’ is, duurt het nog even voordat het voedselbos oogst gaat opleveren (lees hier waarom). In de tussentijd is er al wél oogst uit onze biologische moestuin.

Vanaf de zomer van 2022 is er alleen losse oogst te koop in onze oogstwinkel. En vanaf 2023 komen er oogstpakketten waar je een abonnement op kan nemen.

Onze oogst is primair bestemd voor deelnemers aan Voedselbos Lingehout – voor hen rekenen we een kortingsprijs. Natuurlijk kunnen óók niet-deelnemers oogst kopen (in de oogstwinkel of als oogstpakketten), maar voor hen rekenen we een normale winkelprijs.