Winkel

Onze winkel

In onze landwinkel aan Tielerweg 56 C zijn groenten, noten en fruit te koop. Omdat we pas net begonnen zijn verkopen we dit jaar vooral groente uit de tuinderij, en appels & peren uit de boomgaard. Ook verkopen we appelbomen van verschillende leeftijden.

Tot eind september 2022 is de oogstwinkel open op elke donderdag ochtend van 9 tot 13 uur. Er kan met pin betaald worden. Op andere dagen staat er langs de weg een onbemande kraam, waar je oogst kunt kopen (contant en via QR code).

Als je je op onze nieuwsbrief abonneert (formulier hieronder), krijg je aan het begin van de week het actuele aanbod van de winkel in je mailbox.

Oogst te koop

Omdat 2022 ons ‘aanlegjaar’ is, duurt het nog even voordat het voedselbos oogst gaat opleveren (lees hier waarom). In de tussentijd is er al wél oogst uit onze biologische moestuin.

Naast de losse verkoop, bieden we vanaf 17 september voor het eerst een oogstpakket met verschillende bewaarbare herfstgroenten aan.
Lees meer

In 2023 gaan we vaker oogstpakketten maken, je kunt je daar dan op abonneren. Meer informatie volgt eind 2022.

Onze oogst is primair bestemd voor deelnemers aan Voedselbos Lingehout – zij krijgen 20%. Natuurlijk kunnen óók niet-deelnemers oogst kopen (in de oogstwinkel of als oogstpakketten), maar voor hen rekenen we een normale winkelprijs

Wat is er aan oogst?

Afhankelijk van het seizoen varieert de oogst op termijn uit het Voedselbos en de moestuin van diverse soorten fruit, noten, zaden en groenten tot wortels, knollen, paddenstoelen, eetbare bloemen & blad en honing. Verder kijken we of we een deel van de oogst uit de zomer en herfst kunnen verwerken en/of inmaken, zodat we dit ook in de winter kunnen aanbieden. Hieronder wat voorbeelden van toekomstige oogst in het oogstpakket door de seizoenen heen:

.