Oogstabonnement

Groente, fruit en ander lekkers

Kom genieten van wekelijks verse oogst uit het voedselbos. Dat is gezond, lekker en draagt bij aan de biodiversiteit in de Betuwe. En als abonnee voorzie je onze tuinder van een eerlijk en betrouwbaar loon.

Welk abonnement past bij jou?

Op basis van de hoeveelheid verwachte oogst zijn er dit eerste seizoen ongeveer 100 abonnementen beschikbaar.

Het seizoen is al begonnen, maar je kan nog instappen. Je betaalt dan alleen het resterende abonnementsgeld. Stuur een mailtje naar verkoop@voedselboslingehout.nl om je aan te melden.

Pakket Zon ☀️

1-2 personen
Groente, fruit en delicatessen
van het land

€45 per maand
€36 per maand voor deelnemers

Pakket Wind 🌬

3-4 personen
Groente, fruit en delicatessen
van het land

€80 per maand
€62 per maand voor deelnemers

Hoe het werkt

Wekelijks krijg je verse oogst van de tuinderij, oogst uit het voedselbos, en bewaarbare producten die van de oogst zijn gemaakt. Het hele oogstseizoen lang (ongeveer van eind mei tot eind november).

Zelf oogsten in het voedselbos
Zaterdag van 10 tot 13 uur
Woensdag van 13 tot 16 uur

Liever niet zelf oogsten?
Voor €2 per week extra zetten we het pakket met liefde voor je klaar.

Veelgestelde vragen

Wat is zelfoogst?

Bij het oogstabonnement van Voedselbos Lingehout is het de bedoeling dat je zelf je eten oogst. Neem een tas en mesje mee en ontdek hoe jouw voedsel groeit. Er is altijd iemand aanwezig om je te helpen met het vinden van de producten en de juiste oogstwijze. Sommige producten zijn niet geschikt voor zelfoogst, bijvoorbeeld omdat de gewassen heel kwetsbaar zijn. In dat geval zetten we de oogst voor je klaar.

Hoe is de prijs van de pakketten berekend?

De prijs voor deelnemers is ongeveer de kostprijs van een pakket. Hiermee dekken we de kosten af die we maken voor pacht, arbeid en materialen voor de teelt. Door een vaste afnemer te worden van onze oogst maak je het mogelijk dat wij de tuinder een eerlijk loon kunnen betalen, en kunnen telen op biologische en natuurvriendelijke wijze.

Hoe werkt de betaling?

Pakket Zon kost voor deelnemers 208 euro per seizoen (36 euro per maand). Niet-deelnemers betalen 260 euro per seizoen (45 euro per maand). Pakket Wind kost voor deelnemers 364 euro (62 euro per maand) en voor niet-deelnemers 468 euro (80 euro per maand). Prijzen onder voorbehoud, deze worden eind januari 2023 vastgesteld.

Je betaalt per automatische incasso. Je kan kiezen of je dat in 6 aparte maanden betaalt of in één keer voor het hele seizoen.

Als je wilt dat we het hele oogstpakket ingepakt voor je klaar zetten, betaal je 2 euro per week extra. Dat geldt dan voor het hele seizoen.

Hoe lang duurt het oogstseizoen?

Het abonnement geldt voor het gehele seizoen 2023, en is gebaseerd op wekelijkse uitgifte gedurende 26 weken (ongeveer eind mei tot eind november).

Het seizoen is al begonnen, maar je kan nog instappen. Je betaalt dan alleen het resterende abonnementsgeld. Stuur een mailtje naar verkoop@voedselboslingehout.nl om je aan te melden.

Wat zit er in het pakket?

De inhoud van het oogstabonnement is afhankelijk van wat er in het seizoen beschikbaar is. Aan het begin van elke week krijg je een email met de inhoud van het pakket, zodat je daar rekening mee kan houden bij de rest van je boodschappen.

De hoeveelheden in het pakket kunnen variëren, in voorjaar en najaar zal de oogst iets minder zijn dan in het hoofdseizoen. Het abonnement bevat minimaal 5 verschillende producten: eigen oogst van het land, bewaarde oogst (zoals appelsap of kruidenthee) en producten die van onze oogst gemaakt zijn door partners (zoals cider of jam).

Op de afhaalmomenten is ook onze oogstwinkel open, je kunt je pakket dan aanvullen met extra producten van het land, of zelf bloemen plukken.

Wat gebeurt er bij een slechte oogst?

Als abonnee deel je mee in een overvloedige oogst, maar ook in de risico’s als het een week tegenzit. Het kan voorkomen dat er een week iets minder oogst is, het blijft tenslotte natuur. We streven naar een wekelijkse oogst van minimaal 5 verschillende producten per pakket.

Wat als ik er een week niet ben?

Er zijn twee vaste afhaalmomenten per week: woensdagmiddag 13-16 uur en zaterdagochtend 9-12 uur.

Als je op vakantie bent of verhinderd, kun je het pakket door iemand anders laten afhalen. Pakketten die niet worden opgehaald gaan naar de voedselbank, of worden via Too Good To Go verkocht.