Doe mee

Doe mee


Voedselbos Lingehout is een project van coöperatie Betuwewind. Als burgerinitiatief vinden we het belangrijk om het voedselbos zoveel mogelijk onderdeel te laten zijn én worden van de lokale gemeenschap. Samen met alle deelnemers, vrijwilligers en partners zijn we de ambassadeurs van duurzame en lokale voedselproductie. Daar zijn we trots op. Je kan op verschillende manieren met ons meedoen, en zo helpen om het voedselbos te realiseren:

Word deelnemer

Als deelnemer draag je bij aan het verduurzamen van de voedselproductie in de Betuwe en aan een alternatieve vorm van landbouw. Inmiddels zijn er al meer dan 130 betalende deelnemers. Tot eind 2023 is er plek voor maximaal 200 deelnemers.

Werk mee als vrijwilliger

Iedereen uit de gemeente West Betuwe – en omliggende gemeenten – kan vrijwilliger worden in het voedselbos en zo bijdragen aan dit mooie coöperatieve project. Vrijwilligers helpen bij de aanleg en het beheer, verkoop van oogst en het organiseren van activiteiten. 

Sponsor bomen

Draag je het Voedselbos Lingehout een warm hart toe, en wil je ons ondersteunen? Particulieren en bedrijven kunnen bomen of materialen sponsoren. Op verzoek plaatsen we ook speciale herdenkingsbomen.

Koop oogst of bomen

We verkopen nu al oogst uit de tuinderij en boomgaard en de komende jaren ook steeds meer oogst het het voedselbos dat wordt aangelegd. Daarnaast verkopen we appelbomen uit de boomgaard.