Vrijwilliger worden

Word vrijwilliger!

Draag bij aan dit mooie coöperatieve project! Iedereen uit de gemeente West Betuwe – en omliggende gemeenten – kan vrijwilliger worden. Help mee bij aanleg, beheer en oogst. Of word lid van een werkgroep en help bijvoorbeeld bij het organiseren van activiteiten. 

Handen laten wapperen


Je kunt tijdens onze meewerkdagen meehelpen bij aanleg en beheer van het voedselbos en de tuinderij. Ook als je geen deelnemer bent. We gaan bijvoorbeeld de boomgaard opruimen, het toegangshek plaatsen en de tuinderij onderhouden.


Er zijn regelmatig meewerkdagen! Dit zijn meestal ochtenden van 9.00-12.30, met om 10.30 koffiepauze op het land. Op basis van open inloop, dus je hoeft je niet aan te melden.

Werkgroepleden


Het voedselbos wordt op dit moment onder andere gerund door een groep enthousiaste vrijwilligers. Er zijn werkgroepen voor de volgende onderwerpen:

  • Community & events
  • Schuur & infrastructuur
  • Teelt & oogst
  • Helpende handen

Nieuwe werkgroepen worden gevormd wanneer daar behoefte aan is.


Heb je een idee of talent waarmee je een bijdrage wilt leveren? Dat vinden we heel leuk! Neem vooral contact met ons op zodat we samen in gesprek kunnen.

Ben je nieuwsgierig naar onze werkgroepen? Leer ze vast kennen

Actueel
We hebben 2 vacatures! Ben jij degene die we zoeken? Stuur ons dan een mailtje.

Tekstschrijver
De werkgroep Community & Events van Voedselbos Lingehout houdt zich bezig met het organiseren van evenementen en met de communicatie naar de deelnemers en geïnteresseerden over alles wat speelt rond de ontwikkeling van het voedselbos. We zoeken iemand die web- en nieuwsbriefteksten wil schrijven.

Coördinator vrijwilligers
Vanaf april is er om de week op zaterdag een meewerkochtend. We zoeken één of meerdere coördinatoren die aanwezig willen zijn en de vrijwilligers te begeleiden. De uit te voeren werkzaamheden worden van te voren afgestemd met de projectleider en/of de tuinder.