Radicchio uit de grillpan
Radicchio lijkt op roodlof. Het heeft een wat bittere smaak, net als…
Lees verderRoergebakken boerenkool / palmkool
Het wordt weer de oogsttijd van kolen, om in de koudere maanden…
Lees verderSoep met pompoen en appel
De eerste pompoenen komen van het land, en ook de appeloogst is…
Lees verderPompoenspread
Pompoen op je boterham? Jazeker, met deze pompoenspread heb je een gezond…
Lees verderFrittata met aardappel, prei en courgette
Dit recept leent zich uitstekend om allerlei restjes groenten in te verwerken.…
Lees verderGestoofde savooiekool
Voor dit gerecht gebruik je alleen het binnenste van de kool (dus…
Lees verderTraybake pastinaak & wortel
Door groenten te roosteren in de oven wordt de smaak nog intenser…
Lees verderBieten hummus
Kleurrijk en gezond broodbeleg, in een handomdraai gemaakt. Recept van Sylvie de…
Lees verderPasta met snijbiet
Snijbiet combineert mooi met verschillende soorten kaas. In dit gerecht combineren we…
Lees verderRoergebakken andijvie
Wil je eens wat anders dan andijviestamppot? Geef de andijvie een Aziatisch…
Lees verderCourgette salade
De bijzondere dressing maakt deze salade met courgette helemaal af. Heerlijk als…
Lees verderGevulde courgette bloemen
Wist je dat je ook de bloemen van de courgetteplant kunt eten?…
Lees verderSmoothie van appelsap en kleinfruit
Een verfrissende smoothie, van ons appelsap, en fruit & kruiden van het…
Lees verderSalade van bietjes en peer
Vers geoogste bietjes zijn ook prima rauw te eten. Bijvoorbeeld in deze…
Lees verderMelde snackballetjes
Yolande de Vlugt van KRUIDINN organiseert regelmatig wildpluk wandelingen, ook bij ons…
Lees verderIndiaas stoofpotje van melde
Melganzevoet -ook wel melde genoemd- is een bekend (berucht) onkruid in de…
Lees verderCouscoussalade met venkel
Tip van abonnee Paula, zij schrijft: “Wat heerlijk dat er deze week…
Lees verderCrumble met appel, aardbei en framboos
Een frisse crumble met onze verse oogst van zachtfruit. De limoenrasp in…
Lees verderWraps met courgette
Courgette kan je heel goed verwerken in een lekker borrelhapje. Recept van…
Lees verderIJsthee van venkelgroen
Verrassend: een zelfgemaakte icetea van venkelgroen en sinaasappel. Recept van Sylvie de…
Lees verderVenkelsalade met sinaasappel
Het mooie van het zelf kunnen oogsten van onze knolvenkel, is dat…
Lees verderSnijbiet met geitenkaas in bladerdeeg
Snijbiet is ook zo’n veelzijdige groente. Door de pasta, of een omelet,…
Lees verderGevulde courgettes
Courgettes zijn toepasbaar in vele gerechten, en dat is maar goed ook,…
Lees verderCourgette-dadelcake
Dat je met wortels een worteltjestaart kunt maken is waarschijnlijk wel bekend.…
Lees verderWarme bessensaus
Zwarte (cassis) bessen zijn rauw wat sterk van smaak, maar heerlijk om…
Lees verderDessert met aardbeien
Een supersimpel dessert, met een koninklijke uitstraling. Ingrediënten (voor 2 personen)een paar…
Lees verderStamppot ijsbergsla
Een makkelijke snelle zomerse stamppot, met een verrassende smaak. Ingrediënten (voor 2…
Lees verderAardappelsalade met koolrabi
Een lichte avondmaaltijd of verwen jezelf eens bij de lunch. Ingrediënten (voor…
Lees verderTuinbonensalade
Een frisse zomerse salade met een mediterraan tintje. Ingrediënten (voor 2 personen)tuinbonen4…
Lees verderMiso-soep met paksoi
Een snelle maaltijdsoep gaat er altijd wel in! Ingrediënten (voor 2 personen)1…
Lees verderNaan met zalm en rucola
Rucola is heel veelzijdig in een salade, en heerlijk op belegde broodjes.…
Lees verderVlierbloesem pannenkoekjes met gemarineerde aardbeien
Als in juni de aardbeien rijpen staat de vlier vol in de…
Lees verderCarpaccio van meiraap
Meiraapjes kun je op veel verschillende manieren verwerken in je maaltijd, bijvoorbeeld…
Lees verderNachos met bosui en tomaatjes
Een lekkere snack voor bij de borrel. De nachos krijgen extra pit…
Lees verderVlierbloesemsiroop
De grote vlierstruik op het voedselbos bloeit nu uitbundig en ook in…
Lees verderRaapstelen stamppot
Raapstelen zijn een relatief onbekende groente, die al vroeg in het voorjaar…
Lees verderMocktail van appelsap
Een heerlijke alcoholvrije cocktail met gingerale, appelsap en limoen Ingrediëntenijsklontjesschijfjes limoen2 delen…
Lees verder