Miso-soep met paksoi

Een snelle maaltijdsoep gaat er altijd wel in!

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 stronk paksoi
2 handjes peultjes of sugarsnaps
1 bosui
1 teentje knoflook
1 doosje instant miso soep, zie foto (4 zakjes) of een flinke eetlepel misopasta
80 gram bruine rijst noedels
1 eetlepel sesamzaadjes
2 eieren
scheutje zonnebloemolie
750 ml water

Bereiding
Snij de bosui in ringen. Houd een deel van  het groen van de ui apart voor de garnering. Snipper of pers de knoflook. Was de paksoi en snij in stukken. Maak de peultjes of sugarsnaps schoon. Kook de eieren in 8 minuten hard. Verhit intussen olie in de soeppan en bak de ui en knoflook even aan. Voeg de peultjes en het water toe en breng aan de kook. Voeg na 2 minuten de paksoi toe en laat nog 4 minuten koken. Haal de pan van het vuur en roer de 4 zakjes miso soep erdoor. Voeg de noedels toe en laat nog twee minuten staan tot de noedels gaar zijn. Pel en halveer de eieren. Serveer de soep in een kom, met de eieren erin, garneer met de achtergehouden bosui en wat sesamzaadjes.