Tuinbonensalade

Een frisse zomerse salade met een mediterraan tintje.

Ingrediënten (voor 2 personen)
tuinbonen
4 tomaten
1 rode ui
2 teentjes knoflook
100 gr feta
een paar takjes verse munt
olijfolie
peper

Bereiding
Verhit de olie in een koekenpan, snij de ui in ringen en bak rustig aan. Hoe langer je uien in de pan de tijd geeft, hoe zoeter en hoe meer smaak. Voeg halverwege twee teentjes geperste knoflook toe. Haal intussen de tuinbonen uit de peul en kook ze gaar in ongeveer 6 minuten. Laat de tuinbonen wat afkoelen of spoel met koud water. Snij de tomaten in blokjes. Snij of brokkel de feta in stukjes. Was de munt, haal de blaadjes van de takjes. Leg de blaadjes op elkaar, rol op en snij de blaadjes in reepjes. Meng alle ingrediënten door elkaar en breng op smaak met wat peper. Lekker met een stukje zelfgebakken brood of een geroosterde volkoren boterham.