Traybake pastinaak & wortel

Door groenten te roosteren in de oven wordt de smaak nog intenser en zoeter.

Recept van Sylvie de Lyon

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 pastinaak
1 winterwortel of een paar bospenen
5 à 6 aardappels
vegetarische balletjes (alternatief: gehaktballetjes of kikkererwten)
olijfolie
3 eetlepels dikke yoghurt
scheutje citroensap
een paar teentjes knoflook
verse kruiden zoals bijv. rozemarijn, salie, tijm, oregano
zout, peper

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden (hetelucht). Boen de aardappels schoon en snijd in kleinere stukken. Liefst de schil eraan laten zitten. Maak de wortel en pastinaak schoon en snijd ook deze in kleinere stukken. Doe de aardappels en groente met de vegetarische balletjes en een paar tenen knoflook op een bakplaat met bakpapier eronder. Sprenkel er wat olijfolie overheen. Voeg een deel van de verse kruiden toe, en breng verder op smaak met peper en zout. De bakplaat gaat zo’n 30 à 40 minuten in de oven totdat de aardappels en groentes een mooi kleurtje hebben gekregen en gaar zijn. Maak in de tussentijd een sausje erbij van de yoghurt, citroensap, fijngesneden verse kruiden, een geperst teentje knoflook en zout en peper.