Pastinaak-wortel-walnoten taart

Net als wortel kun je ook pastinaak prima verwerken in taart of cake. Deze pastinaak/wortel/walnoten-taart was ook te koop tijdens ons oogstfeest. Wil je hem ook eens maken?

Recept van Sylvie de Lyon

Ingrediënten (voor 1 taart)
3 eieren op kamertemperatuur
200 gr fijne kristalsuiker
4 theelepels vanille-aroma
1 theelepel kaneel
1 flinke theelepel djahe (gemberpoeder)
3 eetlepels vloeibare honing
150 gr boter
225 gr zelfrijzend bakmeel
150 gr pastinaak, geschild en fijn geraspt
150 gr wortel, geschild en fijn geraspt
150 gr gehakte walnoten, gehakt
2 handjes gele rozijnen en/of krenten

Voor de yoghurt:
400 gr Griekse yoghurt
4 el poedersuiker
2 tl vanille-aroma
scheut limoen- of citroensap

Bereiding
Verwarm de oven voor op 160 graden (boven- en onderwarmte). Leg bakpapier op de bodem van je springvorm en knip op maat. Beboter de zijkanten van de springvorm. Smelt 150 gr boter en laat afkoelen. Mix de eieren met de suiker tot het een romige massa is en lichtgeel van kleur. Voeg dan de kaneel, gember, vanille-aroma, honing en gesmolten boter toe. Mix goed door. Spatel dan in delen het zelfrijzend bakmeel erdoor tot je een mooi beslag hebt. Voeg de fijngeraspte groentes, gehakte noten en rozijnen/krenten toe en meng alles goed door. Doe alles in de springvorm en strijk de bovenkant glad. De taart gaat ongeveer 75 minuten in de oven. Controleer met een sateprikker of de taart gaar is, het satestokje moet er schoon uitkomen. Serveer de taart met een frisse dikke yoghurt, Deze yoghurt breng je op smaak met de poedersuiker, vanille-aroma en een scheut limoen- of citroensap. Garneer met eetbare bloemetjes, zoals bijv. dropplant.