Koning bezoekt Lingehout

Wat je aandacht geeft groeit! Daarom zijn we heel blij dat we op donderdag 28 september de koning mochten ontvangen om kennis te maken met Betuwewind. Tijdens een bezoek van 1,5 uur aan ons voedselbos was hij zeer geïnteresseerd in onze aanpak en de eerste resultaten. Hij vroeg onder meer naar hoe het werkt met de verkoop van de oogst via zelfoogst abonnementen, en hoe we samenwerken met andere partijen. De koning was onder de indruk van alle activiteiten die we ontplooien, en de betrokkenheid van leden en vrijwilligers.

Ook maakte hij op het land kennis met twee projecten die ondersteund zijn door het Duurzaamheidsfonds van Betuwewind (Bouwboeren en VANL-TCW Weidevogelbeheer) en sprak hij met een brede vertegenwoordiging uit de energiewereld over de uitdagingen van de warmtetransitie. Na afloop van dit werkbezoek, ging hij door naar snellaadplein WattHub waar hij de officiële opening verrichtte.

In de media werd er uitgebreid verslag over het werkbezoek gedaan, hieronder vind je de links naar een aantal artikelen en video-opnames:

Omroep Gelderland – GLD Nieuws – interview met projectleider Gerdien

Koninklijk Huis – persbericht

Gelderlander – interview met tuinder Romi

Facebook Het Kontakt – video Romi en Gerdien in gesprek met de koning

Facebook Het Kontakt – interview met projectleider Gerdien

Het Kontakt – artikel

NOS – regionieuws – artikel

Vorsten.nl – artikel