Ovenrisotto met pompoen en salie

Pompoen en salie gaan heel goed samen in deze makkelijke risotto. Je maakt de risotto namelijk via een pan in de oven, en je hoeft dus niet gedurende de gehele kooktijd in de pan te roeren. Het recept komt uit het boek Fast, Fresh, Simple van Donna Hay. 

Ingrediënten (voor 4 personen)
1 eetlepel olijfolie
1 ui, gesnipperd
12 blaadjes salie
400 gr arboriorijst (=risottorijst)
800 gr pompoen, geschild en in kleine blokjes
1250 ml kippenbouillon
zeezout en grof gemalen peper
30 gr boter
40 gr fijngeraspte Parmezaanse kaas
extra: fijngeraspte Parmezaanse kaas en gebakken salieblaadjes, voor erbij

Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Zet een grote pan met dikke bodem die ook in de oven kan op matig hoog vuur. Voeg olie en ui toe en bak 3 minuten, of tot de ui zacht is. Voeg de salie toe en bak 1 minuut. Voeg rijst, pompoen en bouillon toe en doe een goed sluitend deksel op de pan. Zet 30 minuten in de oven. De risotto zal nog nat zijn. Roer zout, peper, boter en kaas erdoor en blijf 2 minuten roeren, of tot de risotto iets dik wordt. Bestrooi met de extra kaas en gebakken salieblaadjes.