Een frisse crumble met onze verse oogst van zachtfruit. De limoenrasp in dit recept geeft de crumble een extra frisse smaak, als mooie tegenhanger van het zoet.
Recept van Hanne ten Berge
Ingrediënten (voor 4 personen)
3-4 appels
2 kleine bakjes aardbeien en/of frambozen
150g harde boter
150g bloem
150g suiker
limoenrasp of citroenrasp
Bereiding
Verwarm de oven voor op 225 graden. Schil de appels en maak er blokjes van. Ontdoe de aardbeien van hun kroontje en snij grote aardbeien in plakjes. Meng het fruit (eventueel met ook frambozen) in een niet-ingevette ovenschaal. Strooi limoenrasp erover voor een extra frisse smaak. Doe de bloem, suiker en boter in klontjes in een mengkom. Meng dit tenminste 5 minuten met een mixer met deeghaken totdat het mengsel een gelijkmatige kleur heeft. Verdeel het deegmengsel over het fruit in de ovenschaal. Plaats de ovenschaal 20 minuten in een voorverwarmde oven van 225 graden. Check na de baktijd of de bovenkant mooi bruin is en geef hem eventueel nog 2-3 minuten.