Courgette kan je heel goed verwerken in een lekker borrelhapje.
Recept van Sylvie de Lyon
Ingrediënten (voor 15 stuks)
3 (volkoren) tortilla wraps
1 kropje sla
1 flinke courgette
1 bakje roomkaas (kan ook vegan)
verse kruiden (bijv. combinatie van peterselie, salie, rozemarijn en tijm)
peper, zout
1 bosui
handje zonnebloempitten
Bereiding
Maak de verse kruiden schoon, snipper fijn en roer samen met wat peper door de roomkaas. Was de sla. Snipper de bosui en snij de courgette in hele dunne repen. Gril de courgetterepen in een grillpan zodat aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan. Rooster intussen de zonnebloempitten in een droge koekenpan. Besmeer de tortilla’s met de roomkaas. Leg er wat slablaadjes op. Vervolgens de gegrilde courgettereepjes. Sprenkel er de bosui en de zonnebloempitjes overheen en breng alles op smaak met wat peper en zout. Rol de tortilla’s stevig op. Zet er per tortilla vijf coctailprikkertjes in en snij in mooie hapklare borrelhapjes.