IJsthee van venkelgroen

Verrassend: een zelfgemaakte icetea van venkelgroen en sinaasappel. 

Recept van Sylvie de Lyon

Ingrediënten
2 à 3 stelen venkel loof
1 sinaasappel
optie: een citrusachtig kruid zoals citroenmelisse, citroengras of verveine
klein scheutje honing

Bereiding
Spoel het venkel loof af onder de kraan. Borstel de sinaasappel onder kraan schoon. En snij in schijfjes. De helft hiervan gaat in het recept. De andere helft kun je gebruiken bij het serveren. (Tip: sinaasappelschijfjes over? Vries ze in om later in een drankje te doen.) Breng water aan de kook en laat afkoelen tot ongeveer 80 graden. Doe de ingrediënten behalve de honing in een kan en giet het water erbij. Laat afkoelen tot het lauw is (onder 40 graden) en voeg dan eventueel een klein scheutje honing toe. Roer goed door en laat verder afkoelen. Zet tot gebruik in de koelkast. Serveer met ijsklontjes, en garneer met een beetje venkel loof en een sinaasappelschijfje.