Pesto van venkelgroen

Het mooie van het zelf mogen oogsten van de knolvenkel, is dat je niet alleen de knol, maar ook het loof kunt gebruiken. Maak bijvoorbeeld eens deze heerlijke pesto. 

Recept van Hanne ten Berge

Ingrediënten
het groene loof van een venkelknol
150g geraspte oude kaas
1 bosui
een half bosje peterselie
sap van een halve limoen
flinke scheut (extra virgine) olijfolie
peper en zout

Bereiding
Uit het venkelblad de dikste (taaiste) stelen verwijderen. Het groen in grove stukken in keukenmachine doen. Fijn malen. Peterselie samen met bosui, limoensap en een flinke scheut olijfolie in stukken erbij doen. Opnieuw malen. Geraspte kaas erbij doen. Opnieuw malen. Peper en zout naar smaak toevoegen. Als de pesto nog te droog is: olijfolie toevoegen.
(De volgende dag kan de pesto droger aanvoelen. Ook dan: olijfolie erdoor mengen.)