De bijzondere dressing maakt deze salade met courgette helemaal af. Heerlijk als lunchgerecht of als lichte maaltijd.
Recept van Sylvie de Lyon
Ingrediënten (voor 2 personen)
1 grote of 2 kleine courgettes
een half bakje cherrytomaatjes
1 biologische citroen
50 gr feta
een handje pijnboom- of zonnebloempitten
olijfolie
een handvol basilicumblaadjes
1 of 2 teentjes knoflook, geperst
peper, zout
Bereiding
Boen de citroen schoon, rasp de buitenkant (alleen het geel) en pers de helft van de citroen uit. Meng het citroensap met de citroenzest, een flinke scheut olijfolie, en een of twee teentjes geperste knoflook. Breng de dressing op smaak met peper, zout. (Tip: de rest van de citroen kun je in schijfjes snijden en in de vriezer bewaren. Handig als smaakmaker in een zomers drankje.) Snij de courgette in hele dunne linten. Dit gaat het best met een mandoline, of eventueel een kaasschaaf of dunschiller. Gril de courgettelinten in een grillpan zodat aan beide kanten mooie grillstrepen ontstaan. Rooster intussen de pijnboom- of zonnebloempitten in een droge koekenpan.Halveer de cherrytomaatjes. Leg de gegrilde courgetterepen op de borden. Verdeel de tomaatjes, feta, pijnboompitten en basilicumblaadjes erover. Besprenkel het geheel met ruim dressing. Lekker met een stukje vers gebakken brood!