Gevulde courgette bloemen

Wist je dat je ook de bloemen van de courgetteplant kunt eten? Het kan trouwens net zo goed met pompoenbloemen. Een delicatesse in Italië en erg lekker als snack.

Recept van Romi Biesheuvel

Ingrediënten (voor 2 personen)
10 courgette- of pompoenbloemen (knip de mannelijke bloemen uit de plant)
250 gram ricotta
50 gram Parmezaanse kaas (geraspt)
1 ei
100 gram bloem
½ citroen
italiaanse kruiden naar keuze
olie (bijv. zonnebloem of koolzaad)

Bereiding
Rasp de schil van de citroen en pers het sap uit. Meng de ricotta, Parmezaanse kaas, citroenrasp en -sap en Italiaanse kruiden in een kom. Voeg eventueel peper en zout toe. Knip of pluk de meeldraden uit de courgettebloem en vul de courgettebloem met het ricotta mengsel. Gebruik een nat theelepeltje om het beter in de bloem te laten glijden. Vouw de bloemblaadjes dicht en herhaal dit met alle bloemen.

Verwarm een laag olie (1 cm diep) in een pan op middelhoog vuur. Klop het ei los in een schaaltje en strooi de bloem op een bordje ernaast. Smeer de courgettebloemen in met het losgeklopte ei en haal ze dan aan beiden kanten door de bloem. Leg ze daarna voorzichtig in de olie om te frituren. Draai na een paar minuten om. Bak de courgettebloemen goudbruin. Serveer met een bakje chilisaus.