Pasta met snijbiet

Snijbiet combineert mooi met verschillende soorten kaas. In dit gerecht combineren we de snijbiet met een romige saus met feta.

Recept van Sylvie de Lyon

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 bosje snijbiet
1 ui
scheutje olie
klontje boter
75 gram feta
3/4 pakje room culinair o.i.d.
chilivlokken
peper
oregano
pasta

Bereiding
Kook de pasta volgens aanwijzing op de verpakking. Verkruimel de feta en voeg samen met de kookroom in een mengbeker. Voeg wat peper en oregano toe en mix met de staafmixer tot een gladde saus. Was de snijbiet. Snij het blad van de stelen. Slinger het blad droog in bijv. een slacentrifuge. Snijd de stelen in stukjes en het blad in repen. Snipper de ui. Verhit de olie met de boter in een pan. Voeg een mespuntje chilivlokken en de ui toe en fruit tot de ui glazig is. Bak vervolgens de gesneden snijbietstelen een paar minuten mee. Doe daarna het gesneden snijbietblad erbij en bak totdat het blad geslonken is. Voeg de feta-roomsaus toe en warm alles nog even goed door. Roer er nog twee eetlepels van het kookvocht van de pasta door. Breng evt. op smaak met wat extra peper. Je kunt de pasta door het snijbietmengsel mengen, of ervoor kiezen om de saus los bij de pasta te serveren. Eet smakelijk!