Pompoenspread

Pompoen op je boterham? Jazeker, met deze pompoenspread heb je een gezond broodbeleg. De spread is natuurlijk ook lekker op een toastje bij de borrelplank. 

Recept van Sylvie de Lyon

Ingrediënten (voor 1 bakje)
1 kleine pompoen of de helft van een grote pompoen
100 gram ongezouten cashewnoten
takje rozemarijn
peper, zout, kaneel

Bereiding
Haal de blaadjes rozemarijn van het takje en snij klein. Was de pompoen, snijd doormidden, verwijder het zaad. Snij de pompoen in blokjes en kook in ongeveer 10 minuten gaar. Giet af en laat uitdampen/afkoelen. Meng in de keukenmachine of het hakmolentje van de blender de cashewnoten fijn. Voeg de rozemarijn en pompoen toe aan de cashewnoten en mix alles fijn. Breng op smaak met peper, zout en kaneel.

Op de achtergrond in de foto: Broodje belegd met geitenkaas, rauwe biet, peer, honing en tijm