Frittata met aardappel, prei en courgette

Dit recept leent zich uitstekend om allerlei restjes groenten in te verwerken. Of al die overvloedige oogst uit onze tuinderij!

Recept van Sylvie de Lyon

Ingrediënten (voor 2 personen)
1 prei
1 courgette (of twee kleine)
5 aardappels
4 eieren
scheut melk, kwark of kookroom
(verse) kruiden, zoals bijv. oregano
peper, zout
handje geraspte kaas
voor erbij: een frisse salade

Bereiding
Verwarm de oven voor op 180 graden. Boen de aardappels schoon en snijd in dobbelsteentjes. Kook ze heel even voor. Tip: paar minuten in de magnetron op 600W. Maak de prei schoon en snijd in ringen, je kunt ook het groene gedeelte gebruiken. Vind je dat teveel? Maak daar dan een lekker soepje van. Verhit wat olie in een braadslee of koekenpan die zowel op je kooktoestel als in de oven kan. (Heb je dit niet, gebruik dan een hapjespan o.i.d. en doe het groente/aardappelmengsel later in een ovenschaal, voordat de eieren eroverheen gaan.) Bak de prei aan, snij intussen de courgette in blokjes. Als de prei begint te kleuren, voeg dan de courgetteblokjes toe. Bak even aan en voeg dan ook de aardappel toe. Breng op smaak met zout, peper en de kruiden. Kluts de eieren met de melk, kwark of kookroom en voeg ook hier wat kruiden, peper en zout aan toe. Giet de eieren over het groentemengsel. Strooi er een handje geraspte kaas over. Bak ongeveer 25 minuten in de oven. Zet dan nog een paar minuten de grill aan zodat de bovenkant mooi kleurt. Maak in de tussentijd een frisse salade. Strooi voor het serveren nog wat verse kruiden over de frittata. Buon appetito!