Prei omelet

Op het voedselbos hebben we veel prei geplant, een veelzijdige groente die we maandenlang kunnen oogsten.

Ingrediënten (voor 2 personen)
2 kleine preitjes of 1 grote prei
handje champignons
1 (bos)ui
teentje knoflook
4 eieren
kopje couscous
verse peterselie
1 theelepel kerriepoeder
peper / zout
scheutje (zonnebloem)olie

Bereiding
Maak de prei schoon en snijd in ringen. Snijd de champignons in plakjes en snipper de ui. Verhit olie in de koekenpan. Fruit de ui, pers het knoflookteentje erboven. Voeg de prei en champignons toe en bak even aan. Kluts de eieren met het kerriepoeder, peper en zout. En voeg toe in de koekenpan. Leg een deksel op de pan en laat rustig garen. Meng een klein beetje kerriepoeder door de couscous en maak deze verder klaar volgens aanwijzingen op de verpakking. Snijd de verse peterselie fijn en roer door de couscous. Als de omelet gaar is (droog aan de bovenkant) en aan de onderkant goudbruin, snij hem dan in twee stukken en klap ieder stuk dubbel om uit te serveren samen met de couscous. Geniet ervan!