Vlierbloesem pannenkoekjes met gemarineerde aardbeien

Als in juni de aardbeien rijpen staat de vlier vol in de bloesem. Dat vraagt om een mooie combinatie in een dessert.

Ingrediënten
pannenkoekbeslag (bloem, ei, melk en een snufje zout)
3 à 4 verse vlierbloesems per persoon
aardbeien
vlierbloesemsiroop (zie recept elders op deze website)
zonnebloemolie

Bereiding
Maak de aardbeien schoon, verwijder het kroontje en snij de aardbeien doormidden. Doe ze in een schaaltje en besprenkel met een beetje vlierbloesemsiroop. Dek het schaaltje af en laat ongeveer een uurtje marineren. Laat de bloesems even uitgespreid op het aanrecht liggen zodat eventuele insecten er uit kunnen kruipen. Was de bloesems niet, het stuifmeel is voor het grootste deel verantwoordelijk voor de smaak. Verhit ruim olie in een koekenpan. Pak een bloesemscherm bij het steeltje, doop de bloesems in het beslag en bak met de bloemetjes naar beneden in de koekenpan gaar en goudbruin. Serveer de gebakken bloemschermen samen met de gemarineerde aardbeien. Garneer met bijvoorbeeld munt of dropplant en je hebt een perfect dessert als afsluiting van een gezellig etentje. Je eet de bloesems van het steeltje, het steeltje eet je niet op.