Meiraapjes kun je op veel verschillende manieren verwerken in je maaltijd, bijvoorbeeld rauw, gestoofd, gegrild, gebakken, of in een stamppot. In dit voorgerechtje gebruiken we de knolletjes rauw.
Ingrediënten (voor 2 personen)
2-3 meiknolletjes
10 blaadjes sla
olijfolie
mosterd
balsamico azijn
appelsap
peper en zout
optioneel verse kruiden voor de garnering
Bereiding
Maak een dressing van olijfolie, mosterd, balsamico azijn en appelsap en breng op smaak met peper en zout. Maak de meiraapjes schoon. Snij de boven- en onderkant eraf. Als het knolletje er verder mooi uit ziet, kan de schil blijven zitten. Zoniet, dan even de knolletjes schillen. Gebruik een mandoline of dunschiller om de knolletjes in hele dunne plakjes te snijden. Leg de plakjes in de dressing zodat de smaken goed opgenomen worden. Was intussen de sla en leg deze op de borden. Schik de plakjes meiraap erover. Besprenkel met nog een beetje dressing en garneer eventueel met verse kruiden. Op de foto zie je als garnering dille en de eetbare bloemetjes van een doorgeschoten radijsplantje.