Snijbiet met geitenkaas in bladerdeeg

Snijbiet is ook zo’n veelzijdige groente. Door de pasta, of een omelet, in een ovenschotel, roerbakken enzovoorts. Of verpak de snijbiet een keer in bladerdeeg.

Recept van Sylvie de Lyon

Ingrediënten (voor 2 personen)
een paar grote snijbietbladeren
1 ui
1 teentje knoflook
geitenkaas, ongeveer 100 gram
4 bladerdeegplakjes (diepvries)
(zonnebloem)olie
honing
mosterd
tijm
citroensap
peper

Bereiding
Was de snijbietbladeren. Snij de steel ertussenuit en snij deze in kleine stukjes. De bladeren even droogslingeren (in een theedoek of slacentrifuge) en in stukken snijden. Snipper de ui en de knoflook. Verhit de olie in de pan en bak de ui en knoflook. Voeg de in stukjes gesneden steel van de snijbiet toe en bak tot deze een beetje zacht zijn. Voeg dan de bladeren toe en bak tot ze geslonken zijn. Breng het mengsel op smaak met wat peper. Maak een dressing met honing, mosterd, citroensap, tijm en peper.
Verwarm de oven voor op 210 graden (hetelucht). Laat het bladerdeeg een beetje ontdooien en vul dit met een deel van het mengsel, leg er stukjes geitenkaas op (hou een klein beetje apart voor later op het bord) en doe een deel van de dressing erover. Maak de randjes nat, vouw de hoeken van het bladerdeeg naar elkaar toe en druk alle randjes goed samen. Bak in de oven volgens aanwijzingen op de verpakking. Maak intussen de borden op met het overgebleven snijbietmengsel, de geitenkaas en de dressing.