Courgettes zijn toepasbaar in vele gerechten, en dat is maar goed ook, want we verwachten een flinke courgette-oogst dit jaar in de tuinderij van het voedselbos. Je kunt courgettes bijvoorbeeld vullen en afbakken in de oven. De vulling kun je aanpassen aan wat je toevallig nog in huis hebt.
Recept van Sylvie de Lyon
Ingrediënten (voor 2 personen)
1 flinke courgette
1 (bos)ui
2 teentjes knoflook
een paar champignons
een halve paprika
een klein blikje linzen
kruiden (ras el hanout)
een handje geraspte kaas (of paneermeel of panko)
voor erbij: couscous
Bereiding
Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de courgette in de lengte doormidden. Voor het mooie kun je het steeltje er gewoon aan laten zitten. Hol de courgette uit met een lepel of een meloenschepje. Snij alles wat je uit de courgette haalt fijn, want dit gaat later ook door de vulling. Fruit een fijn gesneden uitje aan met wat knoflook. Snij de champignons in plakjes en de paprika in stukjes. Voeg alle gesneden groente toe. Breng op smaak met de ras el hanout kuiden, of andere kruiden die je lekker vindt. Bak alles even aan. Spoel de linzen af, laat deze uitlekken en voeg deze toe aan de vulling. Leg de uitgeholde courgettes in een ovenschaal en vul de courgettes met de vulling. Je houdt vulling over, niet alles past er in. Over de courgettes kun je nog een handje geraspte kaas strooien, of wat paneermeel of panko. De courgettes kunnen dan ongeveer 25 minuten in de oven. Maak in de tussentijd de couscous en meng daar de overgebleven vulling doorheen. Eet smakelijk!