Ingemaakte radijsjes

Door radijsjes in te maken kan je er langer van genieten. Deze zoet-zure variant op augurken is heerlijk bij bijvoorbeeld salades of oosters gerecht.

Ingrediënten
radijsjes
kruiden naar keuze (zie hieronder)
1 deel water
1 deel (rode wijn) azijn
flinke eetlepel suiker

Bereiding
Als kruiden of specerijen kun je kiezen welke je lekker vindt, bijvoorbeeld: zwarte peper, mosterdzaad, karwij, venkelzaad, etc.

Breng het water met de azijn aan de kook en roer er de suiker door tot deze opgelost is.  Snij intussen de radijsjes in dunne plakjes. Doe deze samen met de kruiden in een potje en giet er het warme water/azijn/suikermengsel over. Laat het minimaal 24 uur trekken, maar hoe langer je het (in de koelkast) bewaart, des te lekkerder de radijsjes worden. Lekker in een salade. De ingemaakte radijsjes zijn minimaal een half jaar houdbaar