Pesto van radijsblad

Wist je dat het blad van radijsjes ook eetbaar is? En zeker als je de radijsjes net geoogst hebt, is het zonde om niets met het blad te doen. Maak bijvoorbeeld eens deze pesto.

Ingrediënten
1 bosje radijsblad
restje kaas naar keuze
handje noten (bijv. walnoten)
sap van 1/2 citroen (of uit een flesje)
1 teentje knoflook
peper en zout en evt. andere kruiden
scheutje olijfolie

Bereiding
Was het radijsblad en dep het water eraf. Doe alle ingrediënten in een keukenmachientje of het hakmolentje van de staafmixer. Heb je dit apparaat niet? In de vijzel kan ook. Wees zuinig met de olijfolie. Mix alles fijn, en voeg nog wat olijfolie toe als je de pesto wat dunner wilt hebben. Proef en voeg eventueel nog wat extra kruiden toe. Lekker op een broodje kaas! De pesto is zeker wel een week goed in de koelkast, de smaak wordt wel iets sterker door de knoflook. De pesto invriezen kan ook. Geniet ervan!