Sponsor onze elektrische tractor

Als Voedselbos Lingehout willen we uiteraard ook een klimaatneutrale bedrijfsvoering, en wat past daar beter bij dan een elektrische tractor? We vermijden hierdoor het gebruik van fossiele brandstof, hij is stil en schoon om mee te werken, we sparen geld uit voor diesel, en we zijn een inspiratie voor de landbouwbedrijven in de omgeving.

Elektrische tractoren zijn vrij nieuw op de markt omdat de accu’s tot voorheen niet goed genoeg waren voor dergelijke zware werkzaamheden. Maar dat is nu veranderd. We hebben ons oog laten vallen op een tractor die alles kan wat we willen: hij is elektrisch, hij kan de noodzakelijke werkzaamheden in voedselbos & tuinderij aan (gras maaien, frezen, zaaien), hij kan 3-5 uur werken op een volle accu én we kunnen hem straks op ons eigen zonnedak opladen (multifunctionele schuur).

Sponsor (een deel van de) aanschafprijs

De tractor kost, inclusief klepelmaaier en frees/rotoreg, ongeveer 30.000 euro. Dat is 20.000 meer dan in ons budget opgenomen voor mechanisatie, en dat verschil willen we graag de komende twee maanden aanvullen. Dat doen we door bijvoorbeeld te zoeken naar subsidiemogelijkheden, maar ook naar sponsors. We zijn daarom op zoek naar particulieren of bedrijven die (een deel) van de aanschafprijs willen sponsoren. Dat zou ons enorm helpen!

Tegenprestaties voor sponsoring zijn:
– bijdrage 50-250 euro: een boom (noten of fruit) met je naam erop
– 250 tot 1.000 euro: als vorige categorie + een rondleiding over het terrein of een gratis oogstpakket
– meer dan 1.000 euro: in overleg, bijvoorbeeld een artikel in onze nieuwsbrief, een vrijwilligersdag voor medewerkers, een kruidenpluk rondleiding, of iets anders.

Heb je interesse? Dan kan je een bedrag overmaken op onze bankrekening NL34 RABO 0377 1807 42 ten name van Voedselbos Lingehout B.V., onder vermelding van “elektrische tractor”.

Of neem voor vragen over bijvoorbeeld de gewenste tegenprestatie eerst contact op met Gerdien Dijkstra, projectleider Voedselbos Lingehout.