Update april en mei

Met de komst van tuinders Romi en Paul concentreren de werkzaamheden zich in deze maanden vooral op de tuinderij! Volgens het teeltplan wordt deze nu ingericht, Romi en Paul kunnen daar alle hulp bij gebruiken. Eerst is de grond verrijkt met compost, zodat de zaden en plantjes straks een goede start hebben. Op de foto zie je een blije Romi en Paul naast de berg compost!

We hebben pompoen-, en courgetteplantjes voorgezaaid in potten om na het ontkiemen uit te planten in de tuinderij. En in de tuinderij zijn door vrijwilligers tijdens een meewerkochtend rabarberplanten gezet tussen de kiwibessen.

Met hulp van Fruitzforlife hebben we twee rijen groene aspergeplanten gepoot. Deze zijn tijdens een meewerkochtend afgedekt met grond en… de eerste asperges komen al boven de grond uit!

De asperges worden gepoot.

We hebben inmiddels voor de schuur en de tunnelkas een vergunning aangevraagd. Het zal nog even duren voordat we goedkeuring krijgen en kunnen starten met de bouw. Hopelijk kunnen we einde van het jaar met de realisatie starten.

Als dank voor de gastvrijheid en het mogen gebruiken van het gastenverblijf van Henk en Christa, wordt ze een mooie aquarel van hun verblijf (gemaakt door Sebastiaan van Doorn) en een bos bloemen aangeboden.

In de afgelopen periode hebben we als tijdelijk onderkomen gebruik mogen maken van het gastenverblijf van Henk en Christa (naaste buren en deelnemers van het voedselbos). Sinds kort wordt dit echter gebruikt voor het huisvesten van Oekraïense vluchtelingen, en is ons “hoofdkantoor” verplaatst naar de container op het voedselbos perceel.  

Door een lange periode van (extreme) droogte was het noodzakelijk om regelmatig water te geven met behulp van een pomp, onze nieuwe grondwaterpuls en de druppelslangen in de tuinderij.

In april werd ook de bloemenweide ingezaaid, en aardappels werden geplant! Gelukkig heeft het inmiddels flink geregend en hopen we dat zowel bloemenweide als aardappels snel gaat ontkiemen!

Inzaaien bloemenweide naar ontwerp Rianne Schiebaan.
In het oostelijk deel van de tuinderij zijn aardappels gepoot

Tot slot hebben Claudia, Rianne en Elian van onze werkgroep Community & Events op zaterdag 14 mei jl. met een goed verzorgde kraam deel genomen aan de zonnige Tuindag bij het Weeshuis in Culemborg. Daarbij hebben ze onder andere de nieuwe flyer onder de aandacht van de bezoekers kunnen brengen, en bloemenzaden verkocht.