Voedselbos Lingehout heeft nu een toegangspoort

De werkgroep “Bouw” is de afgelopen maanden druk geweest met het ontwerpen en voorbereiden treffen voor een stevig en representatief toegangshek voor het voedselbos. In september werd het dan echt geplaatst! Vakwerk van de bouwgroep, en een mooi visitekaartje voor ons project!

Nadat er een definitieve keuze in de ontwerpen van Peter Oudejans was gemaakt, en de benodigde materialen (Larikshout en zwart hang en sluitwerk) besteld, kon het fabriceren van de nodige onderdelen van start gaan in de werkplaats van Jan Maas: 4 palen van 15 x 15 cm, 2 hekdelen van 2,50 m breed als afsluiting van de toegangsweg, een doorloophek van 1,50 m hoog en een dicht deel van 1,80 hoog.

Begonnen werd met het gereed maken van de palen: het op maat maken van de palen en voorzien een loden kap op de paalkop. Daarna zijn de palen op locatie in reeds aanwezige gaten aangebracht, op maat afgesteld en met de snelbeton in de grond verankerd. Op een “maatvaste” montagetafel van Jan zijn daarna de drie hekdelen met het nodige zaag- , boor- en schroefwerk in elkaar gezet , gereed voor transport naar het voedselbos.

Op een druiligere zaterdagmorgen zijn de hekdelen met behulp van een aantal vrijwilligers  op transport gegaan en bevestigd aan de palen en afgesteld. Er was genoeg spierkracht aanwezig om de hekken aan te brengen. Op een zonnige donderdagmiddag is tenslotte het dichte deel aangebracht en het infobord hierop bevestigd. Net op tijd klaar voor het oogstfeest!