Slasoep Ras El Hanout

In het voorjaar is er veel bladgroente van het land. Ben je de salades een beetje zat? Probeer dan eens deze slasoep!

Ingrediënten (voor 4 personen)
2 kroppen sla
1 ui
2 teentjes knoflook 
beetje boter
scheut olijfolie
1 eetlepel bloem
3 tl ras el hanout kruiden
2 tl bouillonpoeder of 1 bouillonblokje
peper
eventueel wat (kook)room

Bereiding
Sla schoonmaken. Ui en knoflook in stukjes snijden en even stoven in een beetje boter met olijfolie. Dan de ras el hanout kruiden toevoegen. Eetlepel bloem erbij. Deze even meebakken zodat de bloem gaar wordt. Dan de sla toevoegen en deze laten slinken, af en toe roeren. Intussen een halve liter water in de waterkoker aan de kook brengen. Als de sla geslonken is voeg je het water wat aan de kook is toe, samen met de bouillonpoeder of bouillonblokje. Goed doorroeren en 8 minuten koken. Even staafmixen, op smaak brengen met peper en eventueel nog wat (kook)room toevoegen. Houd je niet van de kleine vezeltjes in de soep? Dan kun je de soep nog even door een passeerzeef halen. Lekker met een stokbroodje en kruidenboter, pesto of hummus. Eet smakelijk!