Wat hebben windturbines met een voedselbos te maken?

Wat hebben windturbines met een voedselbos te maken? Had je dat een paar jaar geleden aan directeur Gerlach Velthoven gevraagd, dan had hij je vermoedelijk ook glazig aangekeken. Maar nu lijkt het ineens heel logisch. Hij legt het uit: de zeven windturbines rond het dorp zijn eigendom van Betuwewind, en coöperatie van burgers uit de gemeente West-Betuwe, waar Geldermalsen onder valt. Die windmolens produceren stroom, wat geld oplevert dat je aan aandeelhouders kunt uitkeren. Je kunt het geld ook ten goede laten komen aan de gemeenschap. Betuwewind heeft voor het laatste gekozen.
[…]

Vorig jaar stemden de leden van de coöperatie in met de aanleg van een voedselbos. Wie 950 euro inlegt, wordt mede-eigenaar en kan meeprofiteren van de eerste, kleine oogst. Uiteindelijk moet het bos genoeg groente en fruit opleveren om tijdens het oogstseizoen per deelnemer (er is plek voor 170) wekelijks te kunnen oogsten.
[…]

Lees het hele artikel op De Volkskrant (alleen voor abonnees)

28-5-2022, Nederland, Geldermalsen Voedselbos Lingehout van start. Vrijwilligers bekijken het plan van het voedselbos. foto Marcel van den Bergh (niet voor Trouw, Parool, AD en NRC)